Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Flamboyant Blizzard

 

© VRL-02070

 

 

Flamboyant Blizzard aka Lisko newforestinponiori
s. 19.10.2014, 5-vuotias ikääntyy satunnaisesti 145 cm korkea
ko. He B, re. 110 cm, me. 90 cm estepainotteinen aktiivisessa kilpailu-, ja jalostuskäytössä
omistaa Bertta (VRL-13679) kasvattaja Bertta (VRL-13679), Flamboyant sportponies ei meriittejä
     

 

 

Lisko on oikea herrasmies niin hoitaessa kuin ratsastaessakin -sen selkään voi pistää ihan kenet vain, eikä hoitaessakaan tämä ihmisrakas poniori (joka ei sitten siis ole orimainen...) tekisi pahaa edes kärpäsellekään, kuten sanotaan. Lisko on oikein rauhallinen, hieman jykevämpi nyffiherra, joka on aivan varmasti monen unelmaponi!

Kuten jo tuossa aijemmin vähän eri sanoilla mainitsinkin, Lisko on hyvin lempeä ja hellyydenkipeä hoidettava. Sitä voi hoitaa niin lapset kuin aikuisetkin, ja miksei myös vanhatkin ihmiset. Rauhallinen ja utelias harjattaessa sekä varustaessa, voi hoitaa missä tahansa; Liskolle käy kyllä kaikki; karsina, käytäväpaikka, tienpenkare, tallipiha... Ja tätä listaa voisi jatkaa vaikka loputtomiin, sillä tämä ori on oikeasti todella mukava ja toisten etuun nähden viisas tapaus.

Kouluratsastuksessa ori näyttää upeat askeleensa heti ensisilmäyksellä! Vaikka Liskon painotuslaji ei olekaan kouluratsastus, se on siinä yllättävän hyvä, sillä tällä ponilla on juuri sopivan ilmavat ja lennokkaat askeleet, vaikka tarvitseekin niiden näyttämiseen selkäänsä melko osaavan ratsastajan. Liskolla voi ratsastaa kuka vain, se on nimittäin rauhallinen ja varma luonteeltaan. Intohimoisen kisaamisen lisäksi Lisko sopii myös vain pelkästään humpsutteluun esmierkiksi kentällä tai maastossa.

Hypätessä innostuu jo vähän enemmän, mutta vetämään Lisko ei missään nimessä lähde ja muutenkin se kuuntelee hyvin ratsastajaansa. Ei yleensä kolistele puomeja alas kannattimilta, vaan hyppää ilmavaralla kunhan vain ratsastaja tehostaa sen hyppytyyliä tarpeeksi ja on muutenkin menossa mukana esteradalla. Ei kieltele, vaan pikemminkin hyppää kaiken mitään eteen vain keksitään pistääkään, vaikka ei hyppää kuitenkaan ihan mahdottomista paikoista vaan varoo vähän etenkin pienempien ja kokemattomien kuskien kanssa.

 

 

kisakentillä

 

ERJ KRJ KERJ MEJ villit
        epäviralliset näyttelyt, Halmasoja, Luokka 2 (120-148 cm ponit), 1. sija

 

 

sukulaiset

 

i. Flamboyant Junior

nf 136 cm rnk

ii. Something Special  nf

ie. Amount Princess  nf

iii. Something Passionate  (evm)

iie. Special Angel  (evm)

iei. Starprince  (evm)

iee. Amount Queen  (evm)

e. Untuvapilven Honey Bee

nf 139 cm vkk

ei. Hokus Himalaya BL  nf

ee. Blip Honeymoon  nf

eii. Hokus Pokus  nf

eie. Beliewe's Bennier  nf

eei. Caspre Soir  nf

eee. Honeysuckle  nf

 

päiväkirja

 

09.11.2014  päiväkirjamerkintä, kirjoittaja Bertta VRL-13679 (omistaja)

Oi vitsit, kun oon ylpeä Liskosta! Tämä meidän komea herramme pääsi ensimmäiselle sijalle Halmasojan epävirallisissa näyttelyissä näillä kommenteilla MiilaH:n arvostelemana:

"Todella komea kaveri, vautsi! Olen yleensäkin oikeassa elämässä heikkona tummiin hevosiin niin tämä vei kyllä sydämeni ihan kokonaan. Kovasti olisin kaivannut pääkuvaa vielä sivuille, jotta olisin nähnyt Liskon pään paremmin, mutta kyllä se on todettava, että ilman sitäkin aivan upea ori :)"

 

06.11.2014  päiväkirjamerkintä, kirjoittaja Bertta VRL-13679 (omistaja)

Päätettiin tänään harjoitella kouluratsastusta! Lisko oli hyvä, pääasiassa tehtiin pohkeenväistöjä ja muita sellaisia, esimerkiksi taivutuksia sekä siirtymiä ja pysähdyksiäkin toki.

 

 

tekstit © sweetwood ponies (ellei toisin mainita)

©2019 sweetwood ponies / virtuaalitalli - suntuubi.com